Den med laxfrestelse

I måndags lagade jag en stor form med laxfretelse, så nu har jag haft lunch och middag klart i flera dagar. Såååå gott & lika enkelt att göra. Det gillar vi! Att älsklingen har föredragit korv med bröd framför min goda laxrätt kan jag inte riktigt förstå... Korv liksom.. Korv, lax, korv, lax??? Vad väljer du?


Receptet är:


10 st potatis
1 st lök, stor gul eller röd
200 g lax, kallrökt
0,75 dl dill, hackad
3 dl grädde, visp eller mellan
1 dl mjölk
3 msk hummerfond
1 krm svartpeppar
2 msk ströbröd
2 msk smör

Tillagning

1. Sätt ugnen på 200°. Skala och strimla potatisen eller använd mandolin (ett slags rivjärn). Skala och skär löken
i tunna skivor. Strimla laxen.
2. Varva potatis, lök, lax och dill i en stor ugnssäker form.
Peppra mellan lagren. Det översta lagret ska vara potatis.
3. Blanda grädden med mjölk och hummerfond. Häll den
över potatisen. Strö över ströbrödet och lägg på några klickar smör.
4. Grädda mitt i ugnen tills potatisen har fått gyllenbrun färg, ca 45 min.


//Kitty

Kommentarer
Postat av: Carro

Tycker att du är duktig som lagar så mycket god mat!

Postat av: Lilla jag

Jag håller med grabben på den här!

2010-11-03 @ 13:56:27
URL: http://irenev.blogg.se/
Postat av: Hanna - Mode, smyckestillverkande och min vardag

Jag väljer lax.

2010-11-03 @ 14:05:30
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Thiffy

Åh, det lät smarrigt! Det ska vi prova någon gång!

2010-11-03 @ 15:42:29
URL: http://thiffy.blogg.se/
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

låter ju smaskens!

2010-11-03 @ 16:48:02
URL: http://pyttis.blogg.se/
Postat av: Monica

Å den är underbar Tac för lunche Kram kram

2010-11-03 @ 22:56:47
Postat av: Anonym

vad himla gott det lät!

2010-11-04 @ 04:41:56
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Simone

De lät gott, ska jag prova ;)

2010-11-04 @ 22:34:25
URL: http://simonesnya.blogg.se/
Postat av: Simone

De lät gott, ska jag prova ;)

2010-11-04 @ 22:34:39
URL: http://simonesnya.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback