Den med laxfrestelse
I måndags lagade jag en stor form med laxfretelse, så nu har jag haft lunch och middag klart i flera dagar. Såååå gott & lika enkelt att göra. Det gillar vi! Att älsklingen har föredragit korv med bröd framför min goda laxrätt kan jag inte riktigt förstå... Korv liksom.. Korv, lax, korv, lax??? Vad väljer du?
Receptet är:
Receptet är:
10 st | potatis |
---|---|
1 st | lök, stor gul eller röd |
200 g | lax, kallrökt |
0,75 dl | dill, hackad |
3 dl | grädde, visp eller mellan |
1 dl | mjölk |
3 msk | hummerfond |
1 krm | svartpeppar |
2 msk | ströbröd |
2 msk | smör |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200°. Skala och strimla potatisen eller använd mandolin (ett slags rivjärn). Skala och skär löken
i tunna skivor. Strimla laxen.
2. Varva potatis, lök, lax och dill i en stor ugnssäker form.
Peppra mellan lagren. Det översta lagret ska vara potatis.
3. Blanda grädden med mjölk och hummerfond. Häll den
över potatisen. Strö över ströbrödet och lägg på några klickar smör.
4. Grädda mitt i ugnen tills potatisen har fått gyllenbrun färg, ca 45 min.
//Kitty
i tunna skivor. Strimla laxen.
2. Varva potatis, lök, lax och dill i en stor ugnssäker form.
Peppra mellan lagren. Det översta lagret ska vara potatis.
3. Blanda grädden med mjölk och hummerfond. Häll den
över potatisen. Strö över ströbrödet och lägg på några klickar smör.
4. Grädda mitt i ugnen tills potatisen har fått gyllenbrun färg, ca 45 min.
//Kitty
Kommentarer
Postat av: Carro
Tycker att du är duktig som lagar så mycket god mat!
Postat av: Lilla jag
Jag håller med grabben på den här!
Postat av: Hanna - Mode, smyckestillverkande och min vardag
Jag väljer lax.
Postat av: Thiffy
Åh, det lät smarrigt! Det ska vi prova någon gång!
Postat av: Garderobsgrubbel&Byråbekymmer
låter ju smaskens!
Postat av: Monica
Å den är underbar Tac för lunche Kram kram
Postat av: Anonym
vad himla gott det lät!
Postat av: Simone
De lät gott, ska jag prova ;)
Postat av: Simone
De lät gott, ska jag prova ;)
Trackback